Vertaler Nederlands-Engels gezocht?

Stel je hebt als Nederlands bedrijf Engels sprekende medewerkers in dienst. Dan moet een deel van de bedrijfscommunicatie ook in het Engels beschikbaar zijn. Ook kan het zijn dat je een Engelse versie van je website wilt hebben om ook klanten buiten Nederland te bereiken. Voor hotels, appartementen en campings in Nederland is een Engelse website een must. Met alleen een Nederlandse website wordt het lastig om reserveringen uit het buitenland te krijgen. Als freelance vertaler Nederlands-Engels zorg ik graag voor een Engelse versie van je Nederlandse tekst.

Vertalen is meer dan het omzetten van woorden naar een andere taal. Je moet de boodschap van de tekst in de andere taal kunnen verwoorden. Hiervoor is een uitstekende kennis nodig van de taal waarin de originele tekst is geschreven; in dit geval het Nederlands. Anders kun je ook niet goed beoordelen wat de boodschap is. Daarnaast moet je de taal waarnaar de tekst moet worden vertaald goed machtig zijn; in dit geval het Engels. Als je niet goed in de doeltaal kunt schrijven, wordt het lastig om de boodschap goed over te brengen.

Aangezien de kwaliteit van je Engelse teksten minimaal net zo goed moet zijn als die van je Nederlandse, is het verstandig om een ervaren vertaler Nederlands-Engels in te schakelen. Dan weet je zeker dat je de boodschap in correct Engels overbrengt.


Verschillende tekstsoorten vertalen

Misschien meer nog dan bij het tekstschrijven, is het bij het vertalen van teksten van belang om wat voor tekstsoort het gaat. Het vertalen van een toeristische tekst is heel iets anders dan het vertalen van een juridische tekst. In de laatste zit veel vakjargon waar je wel enige kennis van dient te hebben. Datzelfde geldt voor het vertalen van een marketingtekst en het vertalen van een programma-informatie over televisieprogramma’s. De laatste mogen veelal maar een beperkt aan tekens hebben, wat het vertalen een creatieve uitdaging maakt. Bij het vinden van de juiste vertaler voor je teksten, moet je weten met welke tekstsoorten diegene ervaring heeft.


Ruim 10 jaar ervaring als freelance vertaler Nederlands-Engels

Ben je op zoek naar een freelancer vertaler Nederlands-Engels? Dan help ik je graag. Ik heb ruim 10 jaar ervaring als freelance vertaler Nederlands-Engels. Ik heb ervaring met het vertalen van technische teksten, jaarplannen, webteksten, vacatures, brochures, informatieve mailings, cv’s en algemene teksten. Zo heb ik de afgelopen jaren technische werkplannen vertaald voor bouwbedrijf BAM en de vertaling van een 5-jarenplan voor een interieurdesigner op mij genomen. Voor uitzendbureau YoungCapital vertaalde ik vacatures, brochures en mailings van het Nederlands naar het Engels.

Ben je op zoek naar een ervaren freelance vertaler Engels-Nederlands? Ook dan help ik je graag!

Freelance vertaler Nederlands-Engels nodig?

Heb je een vertaling van Nederlands naaar Engels nodig? Neem dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken of een offerte aan te vragen. Ik ga graag met je Engelse vertaling aan de slag!