Vertaler Engels-Nederlands gezocht?

Stel je hebt een prima Engelse tekst, maar een doelgroep met Nederlands als moedertaal. Veel Nederlanders spreken wel Engels, maar toch is het niet altijd even effectief om deze doelgroep met een Engelse tekst te bereiken. Daarom kan het nodig zijn om je tekst naar het Nederlands te vertalen. Dit lijkt niet heel moeilijk, maar uit ervaring weet ik dat ook hier schijn bedriegt. Als freelance vertaler Engels-Nederlands zorg ik graag voor een Nederlandse versie van je Engelse tekst.

Vertalen is meer dan het omzetten van woorden naar een andere taal. Je moet de boodschap van de tekst in de andere taal kunnen verwoorden. Hiervoor is een uitstekende kennis nodig van de taal waarin de originele tekst is geschreven; in dit geval het Engels. Anders kun je ook niet goed beoordelen wat de boodschap is. Daarnaast moet je de taal waarnaar de tekst moet worden vertaald goed machtig zijn; in dit geval het Nederlands. Als je niet goed in de doeltaal kunt schrijven, wordt het lastig om de boodschap goed over te brengen.

Aangezien de kwaliteit van je Nederlandse teksten minimaal net zo goed moet zijn als die van je Engelse, is het verstandig om een ervaren vertaler Engels-Nederlands in te schakelen. Dan weet je zeker dat je de boodschap in correct Nederlands goed overbrengt.


Verschillende tekstsoorten vertalen

Misschien meer nog dan bij het tekstschrijven, is het bij het vertalen van teksten van belang om wat voor tekstsoort het gaat. Het vertalen van een toeristische tekst is heel iets anders dan het vertalen van een juridische tekst. In de laatste zit veel vakjargon waar je wel enige kennis van moet hebben. Datzelfde geldt voor het vertalen van een marketingtekst en het vertalen van een programma-informatie over televisieprogramma’s. De laatste mogen veelal maar een beperkt aan tekens hebben, wat het vertalen een creatieve uitdaging maakt. Bij het vinden van de juiste vertaler voor je teksten, moet je weten met welke tekstsoorten diegene ervaring heeft.


Ruim 10 jaar ervaring als vertaler Engels-Nederlands

Ben je op zoek naar een freelancer vertaler Engels-Nederlands? Dan help ik je graag. Ik heb nu ruim 10 jaar ervaring als freelance vertaler Engels-Nederlands. Ik ben gespecialiseerd in het vertalen van toeristische teksten. De afgelopen jaren vertaalde ik veel hotelbrochures, maar ook teksten en blogs over toeristische bestemmingen, reserveringssystemen en excursies. Ook met het vertalen van onderstaande tekstsoorten heb ik veel ervaring.

  • Algemene teksten
  • Webteksten en blogs
  • Teksten over mode en sport
  • (Online) marketingteksten
  • Advertenties
  • Programmatitels en -informatie (voor tv-zenders)
  • Teksten over technologische-, medische- en marketingtrends
  • Cv’s

Ben je op zoek naar een ervaren freelance vertaler Nederlands-Engels? Ook dan help ik je graag!

Freelance vertaler Engels-Nederlands nodig?

Heb je een vertaling van Engels naar Nederlands nodig? Neem dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken of vraag direct een offerte aan. Ik ga graag met het vertalen van je Engelse teksten aan de slag!